Kort og godt

Nyhetsbrev og hackerangrep.

Hans Olav Arnesen      |      03/05/2013

Har du hatt problemer med å melde deg av våre nyhetsbrev? Har du kanskje også opplevd at Religioner.no har vært nede til tider? Da er du ikke alene. 

Av Hans Olav Arnesen
Brokenlaptop-wikimedia commons

Religioner.no har vært nede i perioder den siste tiden. Det skyldes massive hackerangrep fra Kina. Disse er ikke rettet mot Religioner.no spesielt, men mot alle nettsider som bruker de populære WordPress- eller Joomla-systemene. Å få nettsidene oppe å gå igjen etter noe slikt er tidkrevende da webansvarlig må logge seg manuelt inn på serveren og gi den en omstart. Denne prosessen tar i beste fall en halvtime.

Det er ingen grunn til å tro at dette kommer til å ta slutt med det første, og det vil neppe være mulig å beskytte seg mot alle slike angrep . Hackerne besitter alltid initiativet. “Kuren” må alltid komme etter “sykdommen”.

Ett annet og helt urelatert problem knytter seg til nyhetsbrevene på nettsiden. Det har vist seg å være en “bug” som gjør at man ikke får meldt seg av nyhetsbrevene. Noen har også fått dobbelt opp med nyhetsbrev. Dette problemet er heldigvis av typen som lar seg løse, og dette er nå ordnet.

For dem som har opplevd å få nyhetsoppdateringer de ikke har ønsket seg, eller som ikke har fått meldt seg av nyhetsoppdateringer de har skrevet seg på, er det bare å beklage. Det siste vi ønsker i Religioner.no er naturligvis at våre artikler skal oppleves som søppelpost. Vi takker for tilbakemeldingene som har gjort oss oppmerksomme på problemet. Ettersom vi er en knøttliten redaksjon med svært begrensede ressurser er vi helt avhengige av å få tilbakemeldinger fra publikum når noe er galt. Det gjelder tekniske “bugs”, men selvfølgelig tar vi også imot tips om hva dere ønsker dere av faglig og journalistisk stoff.

Vi håper dere som leser og bruker Religioner.no gjør veien kort til oss også i fremtiden, og lar høre fra dere dersom det er noe som ikke helt stemmer på siden, eller om dere har forslag til forbedringer. Sammen kan vi gjøre Religioner.no til den beste nettsiden av sitt slag i Norge. At den forsåvidt også er den eneste av sitt slag i Norge trenger vi ikke bry oss så mye med i denne sammenhengen.

Vennlig hilsen

Hans Olav Arnesen, redaktør i Religioner.no.

 

 , ,