Kort og godt

Piratkopiering i Vatikanet

Hans Olav Arnesen      |      09/04/2013

Heller ikke i Vatikanet holder man seg for god til å laste ned filmer ulovlig fra nettet. Og det er snakk om filmer av det virkelig snuskete slaget. 

Av Hans Olav Arnesen

piratepriest

Illustrasjon: Torrentfreak.com

Torrentfreak.com er et nettsted som publiserer nyheter rettet mot det internasjonale fildelingsmiljøet. Det er et ikke ubetydelig antall mennesker som deler filer seg imellom, både lovlig og ulovlig. Enkelte fildelere har et svært lidenskapelig forhold til denne praksisen, som mange betegner som tyveri. I Sverige har fildeling blitt en egen religion, kalt kopismen.

Blant filene som ofte lastes ned er filmer. Etter å ha hørt en historie om en filmklubb i et kloster i Irland, hvor de geistlige kikket på til dels svært voldelige filmer, som Django Unchained, ble nettstedet nysgjerrig på hvorvidt dette var et utbredt fenomen blant katolikker.

De bestemte seg for sjekke hvilke torrents som ble lastet ned i verdens kanskje mest religiøse stat, Vatikanet. Kanskje skulle man tro at fildeling ville blitt betraktet som et brudd på det syvende bud, du skal ikke stjele. Det synes likevel som om man betrakter ulovlig filnedlastning som et smutthull. Og dessuten fantes det jo ikke internett da Moselovene ble mottatt.

De fant ingen tegn til noen hemmelig filmklubb i Vatikanet. Faktisk var det svært få Hollywood-filmer som ble lastet ned. Musikkfiler var det heller ingen stor interesse for. Det som derimot var populært var virkelig grisete filmer i BDSM-sjangeren (Bondage, Dominans, Sado, Masochisme). Nettstedet iT Avisen har fulgt noen av lenkene, og en av filmene har følgende flotte tittel: “BDSM Sklavin Züchtigung im dunklen Hobbykeller teen fesselspiele.”

Det er likevel ikke sikkert at filmene ble lastet ned av geistlige. De kan ha blitt lastet ned av sveitsergardister eller andre lekfolk som arbeider og bor i Vatikanet.


Religioner.no lenker:

Andre lenker: 

 , , ,