Kort og godt

Prinsessen skal blogge for verden

Hans Olav Arnesen      |      03/07/2013

Prinsesse Märtha Louise har sammen med sin kollega Elisabeth Nordeng begynt å blogge på den engelskspråklige nettavisen Huffington Post. Og temaet er naturligvis engler og åndelighet. 

Av Hans Olav Arnesen

prinsesseblogg

Digitalfaksimile fra Huffington Post

Prinsesse  Märtha Louise har fått mye oppmerksomhet for sin nye spalte i VG-helg. Ikke alle har vært like positive. Blant annet har Trygve Hegnar i Finansavisen tatt til orde for at hun må gi ifra seg prinsessetittelen dersom hun skal livnære seg som spaltist. Et medlem av kongehuset kan ikke samtidig være en del av pressen. Til det har Slottet svart med å påpeke at prinsessen strengt tatt ikke er en del av kongehuset, som består av konge- og kronprinsparet, samt prinsesse Ingrid Alexandra, som en dag skal bli dronning.

VG er likevel ikke den eneste avisen som vil ha prinsesseskriverier. Sammen med sin engleskolekollega, Elisabeth Nordeng, har hun også blitt spaltist i den amerikanske nettavisen Huffington Post. Innholdet i denne spesielle avisen består i all hovedsak av bidrag fra spaltister, eller bloggere.

I Huffington Post beskrives prinsessen slik:

Prinsesse  Märtha Louise ble født inn i den norske kongefamilien. Å være i det offentliges blikk i så mange år har vært utfordrende, men likevel opplysende og har formet henne til den personen hun er i dag. I tillegg til sine nåværende offentlige plikter som ambassadør for de uføre i Norge har Prinsesse Märtha Louise vært klarsynt hele hennes liv og studert for å bli fysioterapeut og utøver av rosenmetoden.

Videre står det:

Hun har vært vert i et antall TV-programmer og har også vært en rytter på det norske sprangridningslandslaget,  i tillegg til å skrive bøker for barn. Hestene brakte henne nærmere en non-verbal kommunikasjon som tillot henne å komme i kontakt med engler og utvikle sine åndelige evner.

Åndelig passord

Prinsessen og Nordengs første innlegg er en selvbiografisk beskrivelse av hvordan det er å føle seg anderledes fordi man er åndelig følsom. Selv om prinsessen og Nordeng naturligvis har hatt svært ulike oppvekstvilkår har de nemlig begge hatt det slik. Gjennom oppveksten lærte de av omgivelsene å stenge av for de inntrykkene de fanget opp iform av følelser og åndelige inntrykk. De mistet det åndelige passordet, som de kaller det, som gav dem tilgang til den åndelige verden.

Dette er også navnet på deres nye bok som snart kommer ut. “The Spiritual Password” blir utgitt på det kjente nyåndelige forlaget Hay House. Flere av verdens mest populære nyåndelige forfattere får sine bøker utgitt på dette forlaget, inkludert Doreen Virtue og Shakti Gawain. Også forlagets grunnlegger, Louise Hay, er en innflytelsesrik nyåndelig forfatter. For mange vil hun være mest kjent for mange for sine bøker om helbredelse. Flere er oversatt til norsk, som Helbred din kropp og Du kan helbrede ditt liv. Her hevder hun at årsaken til alle sykdommer egentlig er å finne i tankene. Ved å endre tankemønstrene gjennom affirmasjoner kan man lege alt fra forkjølelser til AIDS og kreft.

Lenker: 

Les mer om åndelighet på Religioner.no

 

 

 , , , , ,