Religionsvandring

Religionsvandring med Maryam: St Edmunds

religioner      |      08/08/2017

Bli med teologistudent og muslim Maryam Trine Skogen på religionsvandring i sommer.

Neste kirke ut i min bli-kjent-med-lokalmiljøet-serie er St Edmunds Church i Møllergata. Nygotisk stil ferdigstilt i 1884. En bitteliten, søt kirke med utestedet Revolver som nærmeste nabo. Den tilhører Church of England, The Anglican Communion. Halvparten av befolkningen i England regner seg som anglikanere. Hva er egentlig det? En mellomting mellom romersk katolisisme og protestantisme!

I sommer har Maryam Trine Skogen gått på religionsvandring i sitt nye nabolag. Siden 14.juli har hun besøkt ett religiøst bygg om dagen. Religioner.no har spurt Maryam hvorfor hun bestemte seg for å gå på denne religionsvandringen?

Bilde av Maryam Trine Skogen

– Etter å flyttet til Fredensborg, et historierikt område på nedre St Hanshaugen i Oslo var det naturlig å besøke alle disse kirkebyggene. I noen gater ligger både tre og fire kirker som perler på en snor. Mangfoldet er det første man merker seg når det innenfor en radius på få hundre meter ligger både katolsk, ortodoks, luthersk-evangelisk kirke sammen med moské og tidligere synagoge. Som teologistudent ble jeg derfor svært nysgjerrige på hva som skjer innenfor disse bygningene, deres historie og hvordan all denne religionen påvirker lokalmiljøet og byen min i dag. Med hunden på tur har familien vandret rundt, tatt bilder og kommet i prat med kirkenes ansatte. Resten av informasjonen har jeg funnet på internett og i noen lærebøker. Oslo har en rik og spennende historie, og ved å bli bedre kjent med fortiden setter jeg mer pris på dagens Oslo. Ikke minst har Facebook-venner, prestevenninner og lærere fra Teologisk fakultet bidratt med informasjon i kommentarfeltene. Det har gjort prosjektet mer levende og lærerikt.

Del gjerne av din kunnskap og erfaringer med byggene i kommentarfeltet.

Religioner.no lenker: