Kort og godt

Skulle ofre småjenter

Hans Olav Arnesen      |      10/05/2013

Indisk mann ville ofre to små jenter til gudinnen Kali. 

Av Hans Olav Arnesen

Gudinnen Kali. Kilde: Wikimedia Commons.

Gudinnen Kali. Kilde: Wikimedia Commons.

Den siste tiden har nyhetene vært preget av den grove kidnappingssaken i USA. Tre jenter, Gina DeJesus, Amanda Berry og Michelle Knight, ble bortført og holdt fanget mellom 9 og 11 år av den tidligere bussjåføren Ariel Castro.

Torsdag kveld ble to indiske småjenter utsatt for noe om mulig enda verre. Ifølge Indo Asian News Service ble foreldrene til de to jentene i Dhanbaddistriktet i Jarkhand, i det østlige India, bekymret da det ble sent og jentene ikke kom hjem.

Foreldrene lette etter barna og fant dem i hjemmet til en polititjenestemann som etter sigende skal ha lokket dem med seg ved å tilby dem sjokolade. Ifølge foreldrene hadde tjenestemannen, Munnilal, bundet pikene på hender og føtter og var iferd med å ofre dem til gudinnen Kali.

Politiet arresterte Munnilal samme kveld.  Ifølge IANS, har politikilder oppgitt å ha funnet 11 skjelletter i hjemmet hans.

Menneskeofring blir ennå avdekket fra tid til annen i India, men er i dag likevel svært uvanlig. I det nittende århundret ble det derimot avdekket at den såkalte Thugeekulten, også viet gudinnen Kali, drepte tusenvis av mennesker over hele India. Ofrene var reisende som ble kvalt på rituelt vis ved hjelp av et halstørkle.

Religioner.no lenker: 

Lenker: 

 , , ,