Kort og godt

Soyaprodukter kan føre til homoseksuelle handlinger

Hans Olav Arnesen      |      30/10/2013

Av hensyn til studentenes kyskhet har en jødisk skole sett seg nødt til å forby soyaprodukter. 

Av Hans Olav Arnesen

 

Digitalfaksimile fra Your Jewish News

Digitalfaksimile fra Your Jewish News

Studenter ved den hasidiske skolen, eller yeshivaen, i Gur får ikke lenger lov til å spise soyabaserte produkter, ifølge Your Jewish News. Begrunnelsen skal være at dette kan lede til homoseksuelle aktiviteter.

Soya er kraftige saker. Ifølge skolen kan selv det å spise et soyaprodukt én gang i uken forårsake en økning i homoseksuell aktivitet, hever Your Jewish News.

Årsaken skal være at soyaprodukter inneholder skadelige hormoner som kan skade studentenes åndelighet og fremskynde deres seksuelle modning.

En yeshiva er en religiøs skole, hvor man studerer de hellige tekstene, og har som oftest kun mannlige elever. Dette gjør trolig trusselen fra homofilifremmende soyaprodukter desto mer påtrengende.

Your Jewish News legger forøvrig til at leger avviser at soyaprodukter påskynder puberteten eller fremkaller hyperseksualitet blant unge mennesker.

Omstridt kilde

Det har blitt stilt spørsmål ved historiens autentisitet på den jødiske nettsiden Tablet. Saken ble først presentert på bloggen til Chaim Saulson, en 60 år gammel blogger med hasidisk bakgrunn. Kritikken Tablet reiser mot Chaim Saulson i denne saken er at han ikke oppgir kildene sine.

Saulson driver en blogg på hebraisk og yiddish som, ifølge den liberale israelske avisen Haaretz, er kjent for sine saftige avsløringer fra det hasidiske miljøet. Saulson har blitt beskyldt for ikke å gi sine motstandere tilsvarsrett, mens han selv hevder å ha blitt utsatt for en rekke trusler fra det hasidiske miljøet. Blant annet har det blitt hengt opp plakater som omtaler ham som “en kreft det er tillatt å utrydde”, ifølge Haaretz.

Gur hasidim er kjent for et anstrengt forhold til sex, streng adskillelse mellom kjønnene og en lang rekke regler og forskrifter som kan virke underlig for de uinnvidde. Tidligere i år kom det blant annet et forbud for menn mot å danse med barn på skuldrene, ifølge Haaretz.

 Religioner.no lenker: 

Lenker: 

 , , ,