Kort og godt

Tips fra klarsynt ledet til pågripelse

Hans Olav Arnesen      |      20/09/2013

Det har vært skrevet mye om klarsyntes bidrag i ulike etterforskningssaker, men de store suksessene har latt vente på seg. Ihvertfall inntil nå, hvor et tips fra en klarsynt kan ha bidratt til en etterforskning som har ført til pågripelsen av to innbruddstyver på Sørlandet. 

Av Hans Olav Arnesen

Digitalfaksimile fra Tvedestrandsposten.

Digitalfaksimile fra Tvedestrandsposten. Klikk på bildet for å komme til originalartikkelen.

Det er lokalavisen Tvedestrandsposten som kan informere om at det lokale politiet i sørlandsbyen fikk uventet hjelp i etterforskningen av en serie innbrudd. Og hjelpen kom langveisfra, nærmere bestemt fra en synsk sjaman bosatt i Peru.

Ifølge Tvedestrandsposten kan den lokale politibetjenten Torvild Selås fortelle at sjamanen hadde “sett” en av mennene som skal stå bak tyverier til en verdi av mer enn en halv million kroner. Sjamanen kunne også bidra med opplysninger om gjerningsmannens bakgrunn.

– I etterkant har det vist seg at denne informasjonen stemmer, sa politibetjent Selås til Tvedestrandsposten.

Hva er det som får en peruviansk sjaman til å engasjere seg i oppklaringen av vinningsforbrytelser i en liten sørlandsby? Ifølge Selås var det et av ofrene for husinnbruddene som på eget initiativ tok kontakt med den søramerikanske sjamanen. Den klarsynte sjamanen skal tidligere ha assistert peruviansk politi.

Religioner.no har tidligere skrevet om klarsyntes bidrag til politietterforskning. Det kan du lese om her.

Religionern.no artikler om klarsyn: 

 , ,