Meninger

Human-Etisk forbund fører et korstog mot kristendommen

religioner      |      12/08/2013

Arnhild Norås har sett seg lei på det hun mener er Human-Etisk Forbunds vandalisering av Norges kristne kulturarv. 

Av Arnhild Norås

ArnhildJeg husker jeg fikk et nydelig lite kors i gave fra min bestemor. I midten av korset var det et forstørrelsesglass, og når jeg tittet inn i det bittelille glasset kunne jeg lese hele Fadervår, på norsk. Husker ikke hvem som hadde laget dette. Men korset ga meg stor glede, det var veldig spennende å lese Fadervår på en så utradisjonell måte for en liten jente. Hver gang jeg hadde brukt smykket la jeg det forsiktig tilbake i et lite skrin av tre, dekorert med gylne kanter rundt.

Jeg husker også mørke vinterkvelder, med nysnø som glitret i det myke måneskinnet. Lange sparketurer til skolen med mamma. Vi skulle på juletrefest. Barna møtte opp, jentene var stivpyntet med strømper som klødde og nye lakksko som alltid var litt for trange. Men julegleden var tilstede, røde kinn, latter og vennskap. Det var lys i barnas øyne, det var håp og samhørighet, det var hva vi kalte juleglede.

Vi sang våre kjære velkjente vakre julesanger, mens kakkelovnen i klasserommet spraket og varmet. Vi bodde jo på bygda, og alt var litt gammelt, og litt nytt. Vi holdt hender og gikk rundt juletreet mens vi sang “Glade jul” av full hals. Så spiste vi kaker og boller, fikk julegodt og drakk brus. Etter festen var vi trette, men lykkelige.

Kristne tradisjoner har gitt meg personlig mange gode barndomsminner

Men det var før Human-Etisk forbund gjorde sitt inntog i samfunnet, med sine dårlig tilslørte angrep på religioner, spesielt mot kristendommen, kristne symboler samt kristne feiringer og tradisjoner på skolene.

Gi de kristne tilbake det som tilhører de kristne

Siste nytt er at de nå endelig har fått fjernet et murkors på kapellet i Gjerpen i Skien. Ikke nok med at korset ble malt over, de vil også ha en plate over som dekker de siste spor etter et eldgammelt kristent symbol. Hvem i all verden tar seg nær av å se et hvitt kors på et kapell annet enn humanetikere? Hva slags såre følelser er det de egentlig snakker om annet enn sine egne? Har de ikke nok kapeller å begrave sine egne på? Skal vi regne litt på det, så er det nå 4 kapeller kun i Skien-området som er ribbet for religiøse symboler. Men det er ikke nok:

“Kirkeverge Jorunn Fliid bekrefter at korset er malt over etter ønske fra Human-Etisk Forbund. De andre trossamfunnene har ikke bedt om endringer på byggene. Katolikkene bruker kirken i Porsgrunn, mens muslimene holder seremoniene sine utendørs på Nordre gravlund. Der ligger kommunens eneste vigslede muslimske gravplass (Varden 10.8.2013)”

Jøder har også egne gravplasser og klager ikke. Det er altså kun HEF som stadig fjerner en bit der og en bit der av vår kristne kulturarv. Human-Etisk Forbund bør holde seg unna politikken, de bør fokusere sin interesse og energi på gode saker, som for eksempel menneskeverd, likestilling og menneskerettigheter.

HEF raserer vår kristne kulturarv, noe undertegnede, som selv ikke kaller seg kristen, har sterke innvendinger mot.

Noen flere, blant annet de kristne bør snart ta til motmæle og fortelle dem hvor skapet skal stå. HEF raserer vår kristne kulturarv, noe undertegnede, som selv ikke kaller seg kristen, har sterke innvendinger mot. Barn bør vokse opp med kulturkompetanse, lære å leve i et samfunn hvor ikke alle er like, hvor ikke alle har samme religion eller kultur. Det skal ikke virke skummelt å søke om fritak fra juleavslutninger, men om en blir presset til å delta på juleavslutninger med de antireligiøse julesangene HEF presenterer vil det oppstå et uekte bilde på “likhet” mellom mennesker. La hver og en få ha sin tro, sin feiring og sin kultur. Det er dette som gir barn kulturkompetanse og forståelse av samfunnets dynamiske mangfold.

Mvh, Arnhild Norås

Religioner.no lenker: 

Lenker: 

 , ,