Aktuelt

Islamsk Råd Norge melder seg ut av STL

religioner      |      07/04/2018

Mange års samarbeid mellom Islamsk Råd Norge og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn er over.

Av Hans Olav Arnesen

Islamsk Råd Norge har meldt seg ut av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL). På sin egen hjemmeside har de gitt følgende forklaring:

“På Islamsk Råd Norge (IRN) sitt årsmøte den 25.03.18  ble det vedtatt at IRN sier opp sitt medlemskap i Samarbeidsrådet for tros og livssynssamfunn (STL).

Det er etter en grundigere helhetsvurdering at IRN har falt på denne avgjørelsen. IRN har ikke lenger tillitt til STLs sekretariat som har ledet til uryddige og uheldige prosesser internt i organisasjonen. Sekretariatet har til tider blandet seg inn i IRNs interne annliggende og vært uredelig ovenfor IRN som medlem. Det er avgjørende for et organ som STL at ryddige organisatoriske prosesser blir fulgt ovenfor sine medlemsorganisasjoner.

IRN vil fortsette sitt dialogarbeid og vi vil takke alle medlemsorganisasjonene i STL for alle de årene IRN har vært medlem, og ønsker dem lykke til videre i deres arbeid.”

Ingrid Rosendorf Joys, som er generalsekretær i STL, er ikke overrasket. Til NTB sier hun følgende:

– Dette er ikke veldig overraskende slik situasjonen har utviklet seg. Det er deres valg, men det er fullt mulig for dem å melde seg inn igjen, og bli med i den nasjonale dialogen, sier hun.

IRN vedtok i oktober 2017 å ta en pause fra STL. Da hadde samarbeidet alt i lengre tid vært problematisk.

Denne pausen benyttet ahmadiyyamuslimene og den nye muslimske paraplyorganisasjonen Muslimsk dialognettverk seg av og ble tatt opp som medlemmer i STL. IRN har tidligere vært til hinder for ahmadiyyamedlemskap i STL.

Fritanke.no skrev om ahmadiyyamuslimene og Muslimsk dialognettverks opptak i STL.

 , , ,