Aktuelt

STL oppfordrer til digital #tryggibønn-aksjon

religioner      |      25/03/2020

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn har tidligere arrangert solidaritetsaksjoner under emneknaggen #tryggibønn når et av medlemssamfunnene har blitt utsatt for terrorangrep. Nå har sikher blitt angrepet, men hvordan viser man solidaritet når man ikke lenger kan samles? 

Av Religioner.no

Foto: Erlend Sæverud/Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn

Igjen har troende samlet i et gudshus blitt utsatt for et terrorangrep. Denne gangen er ofrene sikher som var samlet i en gurdwara i Kabul. Og igjen har Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) tatt initiativ til en solidaritetsmarkering under enmeknaggen #tryggibønn.

I 2019 ble det arrangert tre slike aksjoner. Den første kom etter terrorangrepet på moskeer i Christchurch New Zealand 15. mars. Den neste aksjonen fant sted etter angrepene mot kirker på Sri Lanka 21. april. Den siste aksjonen fant sted etter angrepet på Al-Noor Islamic Centre i Bærum 10. august.

Ledere fra alle STLs medlemsorganisasjoner har stilt opp på markeringene. Det har også ordførere, statsråder og kongen, samt mengder av vanlige folk. Aksjonene har funnet sted i flere byer rundt om i Norge.

Takket være koronautbruddet og tilhørende smitteverntiltak er det ikke lenger mulig å arrangere slike fysiske markeringer. Derfor har STL denne gangen oppfordret til en digital #tryggibønn-aksjon og skriver på sin facebookside:

«Vi oppfordrer alle som vil vise sin solidaritet med terrorofrene i Kabul, samt med våre sikher her hjemme, om å ta bilde av seg selv med en #tryggibønn-plakat. Eventuelt legge ut en kort video. Det kan dere gjøre i kommentarfeltet under dette arrangementet. Husk smitteverntiltakene: Ikke reis til en gurdwara. La være å samles i grupper for å ta bilder. .»

Tagge gjør man ved å skrive @ før navnet på personen eller organisasjonen man ønsker å lenkes til på facebook.

STLs generalsekretær har i en annen facebookpost kommet med følgende solidaritetserklæring til sikhene:

– Utbruddet av en global pandemi var ikke nok til å hindre terrorister fra å rette et blodig angrep mot en gurdwara i Kabul. Terroren rammet en liten og sårbar minoritet i landet. Vår sympati og medfølelse går til ofrene og deres familier, så vel som til våre egne sikher her hjemme, og deres trosfeller verden over.

 

 

 

 , , , ,