Fra livssynssamfunnene

Hva mener norske tros- og livssynssamfunn om homofili?

religioner      |      22/11/2019

Hva mener egentlig norske tros- og livssynssamfunn flest om likekjønnet kjærlighet? 

Debatten om konverteringsterapi, også kalt “homoterapi”, har rast med voldsom styrke den siste tiden. Det har gjort religioner og livssyns syn på likekjønnet tiltrekning og samliv aktuelt.

Lurer du på hva ulike tros- og livssynsamfunn i Norge mener om homofili? I forbindelse med Uenighetens fellesskap-prosjektet har 16 tros- og livssynsrepresentanter svar på nettopp det.

Trykk på bildet for å se videoene med svar fra tros- og livssynsrepresentantene.

Hvem mener hva om homofili?

Under følger noen sitater fra tros- og livssynsrepresentantene som uttaler seg om homofili. Klarer du å gjette hvilke sitater som tilhører hvilket tros- eller livssynssamfunn?

«Hvis to mennesker ønsker å være sammen på tross av likhet i kjønn, og det er kjærlighet der, hvorfor skal man da plukke på det?»

«Kirken lærer at ekteskapet mellom en kvinne og en mann er normalen, og at det seksuelle samlivet tilhører dette fellesskapet.»

«Vi har ikke noe problem med hvilken legning noen har».

«Vi er av den oppfatning at voksne mennesker må få lov til å gjøre det de selv har lyst til, så lenge de ikke skader andre.»

«Det vil si at ekteskap i vår kirke består av en relasjon mellom mann og kvinne. Og kun mellom mann og kvinne.»

Fasiten finner du ved å trykke på bildet ovenfor eller ved å følge denne lenken. Uenighetens fellesskap-arkivet finner du her.

 

 

 

 

 

 , , , ,