Aktuelt

Livet etter døden – En samtale med Per Fugelli og Dag Endsjø

religioner      |      31/05/2017

Forestillinger om en eksistens etter døden finnes i alle kulturer. Hva skyldes det? Per Fugelli og Dag Endsjø diskuterer tanken om et evig liv i det hinsidige.

Av Hans Olav Arnesen og Kai Erik Westergaard

Det finnes ingen beviser for at livet fortsetter etter at vi dør. Ikke desto mindre er troen på en videre eksistens etter døden nærmest universell. Vi finner slike forestillinger i alle kulturer, og i de eldste historiske kilder.

Hva skyldes det?

Det er menneskers forestillinger om en videre eksistens i det hinsidige som er temaet for denne første episoden i videoserien “Livet, døden og udødeligheten”. Her diskuterer Dag Endsjø og Per Fugelli døden, hva den betyr for oss mens vi lever, og de mange oppfinnsomme måtene vi forsøker å overvinne den på.

Dag Endsjø er professor i religionhistorie og har skrevet boken “Udødelighetens historie“. Per Fugelli er professor i sosialmedisin og har skrevet flere bøker om døden og det å dø. Den mest kjente av disse er trolig “Døden, skal vi danse?

Se og les mer om udødelighet i lenkene nedenfor, og følg med på Religioner.no for flere artikler og videoer om menneskers jakt på evig liv. Enten på denne siden, eller i det hinsidige.

Se alle episodene av Livet, døden og udødeligheten:

Religioner.no-lenker:

 

 

 , , , , ,