Aktuelt

Udødelighet og urettferdighet.

Hans Olav Arnesen      |      06/09/2017

Hvilke konsekvenser vil det få dersom menneskets jakt på udødelighet lykkes?

Av Hans Olav Arnesen og Kai Erik Westergaard

At mennesket streber etter fysisk udødelighet er ikke noe nytt. Det nye er at vi nå muligens vil lykkes.

Hvem vil i så fall få tilgang til denne kuren mot alderdom og død? Blir det kun de aller rikeste? Frem til nå har døden vært uunngåelig for både fattig og rik. Hva om dette endrer seg? Vil en medisinsk ungdomskilde i fremtiden få dagens skjevfordeling til å virke bagatellmessig til sammenligning? Kommer de rike til å leve i luksus i århundrer, mens de fattige lever like korte og elendige liv som før?

Hva om europeiske velferdsstater gjør en slik alderdomskur tilgjengelig for hele folket? Vil vi da måtte avstå fra å få barn? Hvordan vil det påvirke oss om livsfasen alderdom forsvinner? Og hva med miljøet?

Per Fugelli og Dag Endsjø diskuterer dette og mer i den andre episoden av Livet, døden og udødeligheten.

Udødelighet og urettferdighet. Del to av serien – Livet, døden og udødeligheten from Religioner.no on Vimeo.

Dag Endsjø er professor i religionhistorie og har skrevet boken «Udødelighetens historie». Per Fugelli er professor i sosialmedisin og har skrevet flere bøker om døden og det å dø. Den mest kjente av disse er trolig «Døden, skal vi danse?»

Se og les mer om udødelighet i lenkene nedenfor, og følg med på Religioner.no for flere artikler og videoer om menneskers jakt på evig liv. Enten i dette livet, eller i det hinsidige.

Se alle episodene av Livet, døden og udødeligheten:

Religioner.no-lenker:

 , , , , , , , ,