Stikkord: konspirasjonsteorier

Tillitsdugnad

Dugnaden er ikke bare å holde seg hjemme, begrense smitte og vise omsorg for andre, det er også å ha tillit til at andre vil gjøre det samme for deg – inkludert styresmaktene.

Les mer »

Lærte kirken at jorden er flat?

Tanken om en flat jord er ikke ny. Den er likevel ikke så gammel at man i antikken og middelalderen mente at jorden var flat, ifølge Bjørn Are Davidsen.

Les mer »

Dommedagsprofet hyller Donald Trump med sang

William Tapley, selvutnevnt dommedagsprofet, heier på Trump i presidentvalget og ærer “The Donald” med en av sine vakre sanger. 

Les mer »

Kjærlighetsjihad – hellig krig av den amorøse sorten

India har flere ganger blitt rammet av religiøst motivert terror, men hindunasjonalister synes å være mer bekymret for muslimske casanovaer enn islamistiske selvmordsbombere.

Les mer »

Uke 43. Sionistislamstatkonspirasjoner

Jødene er det mest forhatte og mistenkeliggjorte folkeslaget i historien. Det begynte alt i den hedenske antikken, med deres trassige og nærmest selvmorderiske motstand mot romerne, og har fortsatt frem til vår tid. Konsekvensene av dette hatet kjenner vi så altfor godt. Mistankene mot jødene har fulgt oss inn i det tjueførste århundret. Enhver virkelig […]

Les mer »

Uke 31. Klimaskepsisbekjennelser

For en drøy uke siden intervjuet jeg talsperson for Miljøpartiet De grønne, Hanna E. Marcussen. Vi kom naturligvis innom fenomenet klimaskepsis. I etterkant av intervjuet innrømmet jeg at for ikke så mange år tilbake var også jeg skeptisk til omfanget av menneskets bidrag til global oppvarming. Marcussen er en intelligent og høflig kvinne, og bet […]

Les mer »

Amerikanerne har talt: Hamskiftende reptiler kontrollerer ikke verden!

Amerikanerne har talt: Hamskiftende reptiler kontrollerer ikke verden!

Få amerikanere tror verden domineres av reptiler. Men om du er republikaner er sjansen stor for at du tror at Obama er Antikrist. En fersk meningsmåling viser at konspirasjonsteorier lever i beste velgående i USA, og at det er en sammenheng mellom hvilket parti man stemmer og hvilke sammensvergelser man velger å tro på.

Les mer »

Er vitenskapen ateistenes “religion”?

Har ateisten erstattet religion med vitenskap? Mange ateister trekker gjerne på vitenskapens autoritet i diskusjon med religiøse mennesker. Lars Hemmingby mener derimot at ateisme ikke på noen måte utelukker et irrasjonelt og “overtroisk” verdensbilde. 

Les mer »